اجزای تشکیل دهنده دستگاه کپی
همانطور که میدانید دستگاه چاپگر از اجزا و قطعات مختلفی ساخته شده و شناختن هر قطعه برای کاربران دائمی امری ضروری میباشد.
آشنایی با قطعات دستگاه کپی میتواند در بالا بردن کیفیت چاپ و نگهداری از دستگاه چاپگر کمک کند. در ادامه این مقاله به بررسی و معرفی اجزای تشکیل دهنده دستگاه کپی میپردازیم.
قطعات تشکیل دهنده دستگاه چاپگر :
- بدنه دستگاه کپی
- صفحه کلید
- صفحه نمایش ال سی دی
- کاست ورودی کاغذ
- کاغذ کش
- کلاچ دستگاه چاپگر
- لیزر چاپگر
- فیوزینگ
- مین برد (MainBoard)
- برد تغذیه (پاور)
- سنسور
- یونیت اسکن
- موتور
- فن های خنک کننده
- تونر
- یونیت درام
- دولوپر یا پودر Developer
بدنه دستگاه :
بدنه و ظاهر دستگاه اولین قسمت از طراحی است که شرکت سازنده به آن توجه میکند و در قسمت قالب زنی بدنه مهم میباشد و از طرفی به کاربران نقشه و شماتیک کلی را نشان میدهد.
صفحه کلید :
یکی از مهمترین قطعات برای ایجاد رابطه بین کاربران و دستگاه، صفحه کلید و پنل است، و توسط آن کاربران میتوانند تعداد کپی، تنطیم غلظت کپی، تغییر شفافیت برگه، تنظیم اندازه و سایز کاغذ و سایر تنظیمات را کنترل کند.
صفحه نمایش :
امروزه بیشتر دستگاههای کپی توسط کمپانی سازنده دارای صفحه نمایش LCD برای کاربری آسان هستند. این نمایشگرها در اندازه های مختلف، چند خطی بودن نوشته ها و اعداد و همین طور در سیاه و سفید یا رنگی بودن صفحه نمایش متفاوت میباشند.
کاست ورودی کاغذ :
به طور معمول دو یا یک قسمت برای گذاشتن کاغذ درون دستگاه در نظر گرفته شده که به آن کاست ورودی کاغذ و همچنین قسمت دیگری با نام کاست دستی یا کاست MP برای گذاشتن برگه با سایزهای مختلف در دستگاه وجود دارد.
پیک آپ (pickup) یا کاغذ کش :
در دستگاه های چاپگر، قسمتی برای هدایت کاغذ به درون چاپگر و سپس به خارج به نام کاغذ کش یا پیکاپ وجود دارد. برای کشیدن کاغذ به درون دستگاه از چرخ های لاستیکی با رول ها استفاده میشود.
با سرویس دهی به موقع میتوانید از رود خراب شدن کاغذکش جلوگیری کنید، برای انجام اینکار فقط کافی است که با واحد پشتیبانی ما تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت نمایید.
کلاچ دستگاه چاپگر :
از قطعه ای به نام کلاچ برای انجام فرایند کشیدن کاغذ استفاده میگردد. برد اصلی دستگاه به کلاچ دستگاه کپی دستور میدهد و با به چرخش در آوردن چرخ دنده ها مرتبط با pickup، کاغذ را حرکت میدهد.
لیزر دستگاه چاپگر :
برای انجام چاپ دستگاه چاپ، نیاز به قطعه ای به نام لیزر است. در این قطعه، موتوری بنام پلیگان وجود دارد و چند عدد شیشه و آینه به همراه برد لیزر کوچک که نور را از بکدیگر رد میکند و در انتها کاغذ که زیر لیزر بوده را با ریزش بر روی کاغذ چاپ مینماید.
فیوزینگ :
کاغذ بعد از چاپ، نیاز به حرارت بالا برای روند پخت چاپ دارد، که قطعه ای با نام فیوزینگ توسط هیتر، ترمیستور، هات رولر و پرس اینکار را انجام میدهد.
مین برد (MainBoard):
یکی از مهمترین قطعات دستگاه، مین برد می باشد. در واقع مغز دستگاه است که به تمام بخش ها مانند سنسور مختلف دستگاه کپی، موتور بردها، سیستک رایانه و صفحه کلید برای چاپ و کپی دستور میدهد.
برد تغذیه (پاور) :
این قطعه برق 220 ولت را به مین برد دستگاه و فیوزینگ میرساند و به طور کلی دستگاه برق مورد نیاز خود توسط کابل برق از پاور (برد تغذیه) تامین میکند.
سنسور :
این قطعه جهت شناسایی کاغذ و محل فعلی آن و همچنین دستور دادن به برد اصلی (مین برد) بکار رفته شده و در بیشتر قسمت هایی مانند لیزر، کاغذکشها، درب دستگاه کپی، فیوزینگ و سایر قسمت های چاپگر سنسورهای متفاوتی مشاهده میگردد.
یونیت اسکن (Sicunit) دستگاه فتوکپی :
اسکنر دستگاه کپی برای عملیات خواندن برگه جدید و کپی از روی آن بکار رفته است. هنگامی که برگه را بر روی شیشه اسکن قرار میگیرد، این قطعه کار عکس برداری را انجام داده و جهت گرفتن کپی به برد دستگاه ارسال میکند.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه کپی
موتور دستگاه کپی :
یکی از مهمترین اجزای دستگاه موتورهای آن میباشد که برای چرخاندن چرخ های پیکاپ کاغذ کش و رولها و چرخ دنده ها برای حرکت کاغذ استفاده میشود.
فن های خنک کننده :
قطعا این سیستم به علت کار مداوم گرمای زیادی تولید میکند و این گرما میتواند به دستگاه آسیب برساند. برای رفع این مشکل از تعدادی فن استفاده کردند تا دستگاه چاپگر یک سیستم خنک کننده داشته باشد.
تونر :
برای عملیات چاپ، از قسمتی به نام تونر استفاده میگردد. تونر در واقع جوهر کارتریج سیاه و سفید است. این ماده بر روی برگه پرینت چاپ میشود. کیفیت چاپ ارتباط مستقیمی با تونر دستگاه دارد. برای داشتن یک چاپ با کیفیت باید تونر های اورجینال و مرغوب بکار برد.
یونیت درام :
این قطعه برای درست عمل کردن پرینتر اهمیت زیادی دارد. درام پرینتر لیزری یک استوانه فلزی با روکش مواد حساس به نور یا سلنیوم می باشد.
در داخل پرینتر یک مکانیسم شارژ الکتریسته ساکن را در درام قرار میدهد و پس از آن پرتوی لیزر سطح درام را اسکن کرده و قسمت های استاتیک به استثنای مکان های که متن قرار دارد را جدا مینماید.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه کپی
به طور کلی میتوان گفت درام توسط بلید (Blade) و مگنت کار فشردن و تثبت را بر روی کاغذ انجام میدهد.
در ادامه به توضیح بلید و مگنت میپردازیم :
مگنت :
مگنت، قطعه ای استوانه ای مغناطیسی بوده و از اجزای مهم کارتریج و پرینتر است. کار اصلی آن جذب پودر های و بادار کردن تونر می باشد.
هنگامی که تونر با استفاده از مگنت جذب و به درام منتقل میشود تا مراحل چاپ انجام گردد.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه کپی
بلید (Blade) :
بلید وظیفه پاک کردن جوهر اضافه را از سطح درام دارد تا تونرهای اضافه روی سطح کاغذ نریزد و سبب خراب شدن چاپ نشود.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه کپی
دولوپر یا پودر Developer :
در این دستگاه ها دارای پودری بنام دولوپر هستند که وجه تمایز دستگاه با پرینتر میباشد و مسئول چاپ با کیفیت و مطلوب است.
اجزای تشکیل دهنده دستگاه کپی از موارد مهمی است که در هنگام کار با آن باید تا حدودی با آن آشنا باشید.
با سرویس دهی به موقع دستگاه کپی و کارتریج آن میتوانید خرابی دستگاه پرینتر را به تاخیر بیاندازید. آنیس پرینتر انواع چاپگر و کارتریج های مختلف با
کارتریجهای HP، کارتریجهای Canon، کارتریجهای Samsung و شارپ بسیاری دیگر را سرویس دهی و تعمیر میکند.
و در تمامی خدمات خود دارای گارانتی بلند میباشد. در صورت هر گونه مشکل در هر یک از قطعات انواع چاپگرها و کارتریج و یا شارژ کارتریج با واحد پشتیبانی تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت نمایید.